Welkom beste bezoeker

De Damesbrug:

Of ook wel de brug met ongelijkeleggers is een toestel waarbij de gymnasten enkel zwaaibewegingen uitvoeren. Dit is een beetje te vergelijken zoals de rekstok bij de mannen maar hier zijn het houten barres in plaats van een ijzeren bar.
De lage legger hang 1.60 meter boven de landingsmat. De hoge legger hangt 2.20 meter boven de landingsmat.

Sprong:

De sprong is een toestel waarbij men na een aanloop van minimum 10 meter en maximum 25 meter een sprong uitvoerd over het pegasus en hierbij maken de gymnasten 1 of meerder wentelingen om hun lengte-as en/of 1 of meerdere salto's

Balk:

De balk is het evenwichts toestel bij de meisjes. De gymnasten voeren op dit evenwichtstoestel van slechts 10 cm breed sprongen, salto's, gymnastische en acrobatische serie's uit. De balk is 1.25 meter hoog 10 centimeter dik en 5 meter lang. De gymnasten hebben 1.30 minuten de tijd om hun balkoefening uit te voeren.

grond:

Hier moeten de gymnasten een oefening uitvoeren op muziek op de vloer die 12 meter op 12 meter groot is. Op de grond is het van belang dat de gymnasten hun oefening met acrobatische reeksen en sprongen goed op de muziek uit voeren.

De olympische volgorde van een meisjeswedstrijd is: Sprong -> brug -> balk -> grond