Welkom beste bezoeker

De uitvinder van de trampoline is George Nissen. Nissen werd op 1 februari 1914 geboren in Iowa (Vs). hij was een goede turner vooral in grondoefeningen.

Omdat ze in de "high school" in de VS geen turnen gaven is hij gaan schoonspringen. In het schoonspringen miste hij net zijn kans voor het olympische team. Maar hij was nog altijd bezeten door het 'hoog in de lucht zweven'.

Toen george in 1935 naar het circus ging kijken kreeg hij het idee om de trampoline uit te vinden. Dit idee kreeg hij doordat hij de trapeze zwaaiers in een verend net zag vallen. En zo ging hij aan de slag in zijn garage met stalen buizen en ijzeren veren en uun stuk stof en zo kwam hij tot een tramoline.

Nissen besloot om rond te trekken in de VS ze noemden zichzelf "the three leonardos". Ze gaven demonstraties op kermissen en op carnavalfeesten.

Het woord trampoline Heeft hij er pas later aan gegeven toen hij bij een optreden aan mexicaan "el trampolin"(spaans vor duikplank). Nissen vond dit een mooi woord en voegde er een E aan toe en zo kwam hij tot het woord trampoline.

Nissen richte een bedrijfje op de zeven jaar voor de tweede woreld oorlog verkocht hij nog geen tien tramoline's. Een grote ommekeer kwam er pas na een bestelling het amerikaanse leger van 100 stuks in 1942. Dit was bedoeld voor valscherm oefeningen voor de parachutisten en voor piloten.

Na dit kleine succesje reisde hij de hele wereld rond om zijn trampoline te demonstreren. En zijn inspanningen werden beloond in 1956 bouwde hij een groot bedrijf in Groot BritaniŽ waar er een markt was voor de kleine trampoline's. In 1980 Had Nissan minder geluk hij moets zijn fabrieken sluiten door de vele gebeurde ongevallen met de trampoline door de gebrakkig opgeleide trainers.

Nissan hield zich niet alleen bezig met het bouwen en ontwerpen van tramoline's. Hij wou ook van trampolinespringen een wedstrijdsport maken. In 1964 probeerde hij zijn sport bij de internationale gymnastiekfederatie (FIG) onder te brengen maar daar wouden ze niets van weten. dus starte hij een eigen federatie nl. de internationale trampolinefederatie (FIT). In 1997 Werd trampolinespringen dan toch ondergebracht bij FIG

Sinds 2000 is trampolinespringen ook aan olympische sport.