Welkom beste bezoeker

Artistieke gymnastiek is natuurlijk ook een olympische sport net zoals vele andere sporten. Maar niet alle disciplines van de gymnastiek hebben een plaatsje op de Olympische Spelen. Zo zijn acro, aerobics, minitrampoline, dubbele minitrampoline,tumbling, dans en demo geen Olympische turndisciplines. Maar deze disciplines kunnen wel deelnemen aan de world games

Bij de heren hebben we de allround wedstrijd, dit wil zeggen, dat de turners de zes toestellen doen en zo aan elk toestel een oefening doen en zoveel mogelijk punten moeten halen en dit kunnen ze doen door delen met een hoge waarde te turnen. In een allround wedstrijd heb je de voorrondes en wie zich in de voorrondes plaatst mag naar de allround finale. En we hebben de toestel wedstrijden, dit zijn de wedstrijden per toestel. Hier doen de gymnasten maar 1 toestel en is er een wedstrijd per toestel. Hier hebben we ook eerst een voorronde en daarna een finale voor de geplaatste gymnasten.

Bij de dames is dit net hetzelfde. We hebben hier ook de allround wedstrijd en de wedstrijd per toestel. Alleen turnen de dames maar aan vier toestellen.

Bij artistieke gymnastiek hebben we ook de landencompetitie en hier nemen teams van verschillende landen het op tegen elkaar aan de verschillende toestellen(dit is te vergelijken met een interclubwedstrijd).

Dan hebben we ritmische gymnastiek waarbij men individueel kan aan deelnemen of ook per team. De gymnasten kunnen deelnemen met de verschillende tuigen, zoals het lint, de knotsen, de bal, de hoepel en het touw.

Ook trampoline is aanwezig op de olympische spelen maar alleen de maxi trampoline. De mini- en de dubbele minitrampoline komen niet voor op de olympische spelen.